پس از اینکه سازمان FBI ماهها تلاش کرد تا شرکتهای فناوری را متقاعد کند آسیبپذیریهایی را به طور آگاهانه در رمزنگاری نرمافزارها قرار دهد، اکنون این سازمان اعلام کرده است این ایده را رها کرده است.
روز چهارشنبه در کنفرانسی که در شهر بویتون ایالات متحده برگزار شد، مشاور عمومی دفتر سازمان FBI، جیمز بیکر این خبر را اعلام کرده است.
او در این باره میگویدک «ما امیدوار هستیم شرکتهای فناوری در ایالات متحده در پیدا کردن راهکاری در این خصوص به ما کمک کنند. شاید ایده قبلی از لحاظ علمی و ریاضیاتی ممکن نبودهاست.»
این نظرات کاملاً با نظرات پیشین سازمان FBI در سال گذشته متفاوت است. در اکتبر ۲۰۱۴ ، ریاست این سازمان، جیمز کامی، گفته بود شرکتهای اپل و گوگل تصمیم دارند رمزنگاری پروندهها را به عنوان تنظیمات پیشفرض بر روی دستگاههایشان فعال کنند. او انتقاد کرده بود که این تنظیمات در کار ماموران این سازمان اختلال ایجاد میکند.
اپل همچنین پیادهسازی از رمزنگاری انتها به انتها را برای نرمافزار پیامرسان خود فعال کرده است. فیسبوک نیز برای واتساپ که مدتی پیش آن را خرید این کار را انجام داده، بدان معنا که بدین ترتیب امکان استراق سمع آن از بین میرود و نه FBI و نه هیچ سازمان دیگری امکان شنود ارتباط را ندارند.
در سال گذشته جیمز کامی گفته بود ما به دنبال راهکاری برای ایجاد آسیبپذیری هستیم. ما میخواهیم این کار را با اجازه لازم قانونی انجام دهیم. بدین ترتیب شواهد و اطلاعاتی به دست میآوریم که به ما در تحقیقات جنایی و پیشگیری از حملات تروریستی کمک میکند.
در این قضیه به مقامات دولتی کلید رمزگشایی داده میشود تا بتوانند دادههای مدنظر خود را بدست آورند. مقامات FBI مدعی بودند استفاده از این کلید فقط برای مقامات قانونی میسر خواهد بود.
همیشه مرز حساسی بین رمزنگاری، حریم خصوصی، و امنیت عمومی وجود داشته است.
پس از یکسال و با انتشار این خبر، FBI کماکان از این بابت خوشحال به نظر نمی رسد که نمیتواند به دادههای رمزشده دست یابد. بیکر همچنین گفته است: «حتی با وجود داشتن مجوزهای قانونی لازم، اپل اعلام کرده است نمیتواند داده های رمزگشایی شده را در اختیار این سازمان قرار دهد. بیکر میگوید ما خدمتگزاران جامعه هستیم و آنچه را میخواهیم که مردم میخواهند. سوال اصلی اینجاست که زمانی مساله نظارت بر امنیت عمومی پیش میآید مردم چقدر حاضرند برای این منظور بهایی بپردازند؟»
ماه گذشته، مدیر FBI، جیمز کامی گفته بود علیرغم اسناد لو رفته از دفتر ریاست جمهوری، باراک اوباما، این سازمان قصد ندارد از کنگره بخواهد از طریق تصویب قانون بر شرکتهای فناوری فشار بیشتری وارد کند. در عین حال او همچنین گفته است که سازمان FBI به ارتباط خود با شرکتهای فناوری ادامه خواهد دارد تا به تفاهمنامهای در خصوص استفاده از سامانهی مشابه در این مساله دست یابند. او بار دیگر تایید کرده است که سازمان FBI از برنامه قبلی خود مبنی بر ایجاد آسیبپذیری در نرمافزارها منصرف شده است.
منبع: asis